Marpital studio Daruvar

Slide 1

Alaska

Unikatne celbet posude za cvijeće L veličine, različitih tekstura i boja. Jedinstvene po izgledu i otporne na sve vremenske uvjete. Mogu biti lijepi ukras svakog doma u okućnicama, terasama, dnevnom boravku i svakom mjestu gdje je moguće imati cvijeće koje će posađene u ovim posudama doći još više do izražaja. Posude Alaska ponajviše se kupuju kao poklon, uljepšavanje svoje okoline (doma ili poslovnog prostora) i kao posude za cvijeće na grobnim mjestima svojih najmilijih. Tegle su najpogodnije za sadnju cvijeća iz porodice sukulenata ali i ostalih vrsta ukrasnog bilja.

Slide 2

Cijena i dostava

Cijena posude iznosi 20 € / 150,69 kn bez obzira na teksturu i željenu boju. Ukoliko se uz teglu naručuje i podloška, ona se dodatno naplaćuje 4 € / 30,14 kn. Neobojani proizvod ima smanjenu cijenu za 15%. OVAJ PROIZVOD ŠALJEMO DOSTAVNOM SLUŽBOM! U standardno Marpital pakiranje stanu dvije do četiri posude ove veličine. Hvala na razumijevanju! Informirajte se o našim pravilima dostave!

Tegla za cvjeće Alaska ukrasna smeđa sa voćem
Tegla za cvijeće Aljaska ukrasna krem
Tegla za groblje Aljaska ukrasna
Tegla za cvjeće Alaska unikatna dekorativna sa listovima
Slide 3

Kako naručiti?

Izaberite željeni izgled posude iz naše ponude (galerija niže) prema njenom broju. Uz posudu možete izabrati boju prema vlastitim željama. Kontaktirajte nas na email ili telefonski (kontakt). Vrijeme izrade je 15 do 25 dana (prvenstveno zbog prirodnog sušenja proizvoda). U proces izrade ulazi modeliranje, prirodno sušenje, fina obrada, impregniranje, bojanje i lakiranje. Kod narudžbe navesti potrebu odvoda viška vode. Ukoliko odvod zaželite naknadno, vrlo lako ćete ga napraviti bušilicom i svrdlom potrebne veličine laganim pritiskom na površinu tegle.

Tegla za cvjeće Alaska dekorativna sa listovima
Tegla za cvijeće Alaska zelena sa utorima
Tegla za cvijeće Alaska zelena dekorativna
Tegla za cvijeće Alaska ukrasna crvena
Slide 4

Dimenzije tegle Alaska

Dimenzije su prosječne i postoje manja odstupanja.

Širina 26 cm (cca)
Visina 13 cm (cca)
Težina 1,5 kg (cca)

Tegla za cvijeće Aljaska ukrasna
Celbet tegle ukrasne na grobnom mjestu
Tegla za cvijeće Alaska celbet dekorativna
Tegla za cvijeće Alaska dekorativna plava
PlayPause

Tegla za cvjeće Alaska unikatna dekorativna sa listovima
Alaska 31150d
Tegla za cvijeće Mia ukrasna plavo crna
Mia 34106b
Unikatna vanjska ukrasna celbet tegla za cvijeće Mini Arizona
Mini Arizona 36110d

Posude za cvijeće kao ručni rad – celbet / Alaska tegle za cvijeće

Alaska

Tegla je dobila naziv po državi Alaska u SAD. Aljaska je 49. savezna država SAD-a. Površina joj je oko 1,5 milijun km², a na tom prostoru živi 655.435 stanovnika (2004.) Hladna subpolarna klima uzrok je surovim uvjetima života. Važnost države Alaska uvjetovana je strateškim položajem i velikim rudnim (osobito zlato i srebro) i šumskim bogatstvom, te ribolovom.

Poslije Krimskog rata Rusi su se bojali da će Aljasku osvojiti Amerikanci, pa su počeli pričati da ju je bolje prodati nego izgubiti u ratu. Ponuda je predana ruskom caru prije građanskog rata 1860. godine, a prodaja je izvršena 7 godina kasnije. 18. listopada 1867. u jednoj vojnoj bazi na istoku Aljaske, spuštena je zastava Carske Rusije, a na jarbol je podignuta zastava SAD, čime je označen prelazak Aljaske u vlasništvo SAD-a. Naime, SAD su kupile milijun i pol četvornih kilometara potpune divljine po cijeni od 4 centa po jedinici, što se kasnije ispostavilo kao jedna od najpametnijih transakcija u povijesti.

Tadašnji državni tajnik Wiliam Suard obavio je pregovore o kupovini zemlje, za koju su mnogi smatrali da je zemlja snijega i leda, te su dogovor o transakciji zvali “Suardove ludorije”. Međutim, mudrost iskazana ulaganjem u snijeg i led potvrđena je kada su na Aljasci otkrivene velike zalihe nalazišta nafte, zemnog plina i ruda. Glavni grad Aljaske je Juneau.

Tegla za cvjeće Alaska dekorativna sa listovima

Tegle ovog imena su jedne od prvih izrađenih u obrtu Marpital. Najtraženije su tegle u ponudi. Izrađuju se od celuloze i cementa (betona), te se zato i nazivaju cel-bet tegle za cvijeće. Dimenzija su (cca) širine 26 cm, visine 13 cm i težine 1,5 kg. Do sada su narudžbe uglavnom bile za namjenu ukrašavanja interijera, poklona i ukrašavanje grobnih mjesta. Najpraktičnije su za sadnju sukulenata, ali i ostalih vrsta cvjeća.