Marpital studio Daruvar

Block
Slide 1

Antique

Unikatne celbet posude za cvijeće M veličine, različitih tekstura i boja. Jedinstvene po izgledu i otporne na sve vremenske uvjete. Mogu biti lijepi ukras svakog doma u okućnicama, terasama, dnevnom boravku i svakom mjestu gdje je moguće imati cvijeće koje će posađene u ovim posudama doći još više do izražaja. Posude Antique ponajviše se kupuju kao poklon i uljepšavanje svoje okoline (doma ili poslovnog prostora). Tegle su najpogodnije za sadnju cvijeća iz porodice sukulenata ali i ostalih vrsta manjeg ukrasnog bilja.

Slide 2

Cijena i dostava

Cijena posude iznosi 8 € / 60,28 kn bez obzira na teksturu i željenu boju. Ukoliko se uz teglu naručuje i podloška, ona se dodatno naplaćuje 2 € / 15,07 kn. Neobojani proizvod ima smanjenu cijenu za 15%. OVAJ PROIZVOD ŠALJEMO DOSTAVNOM SLUŽBOM! U standardno Marpital pakiranje stanu pet do šest posuda ove veličine. Hvala na razumijevanju! Informirajte se o našim pravilima dostave!

Antique posuda za cvijeće krem reljefna
Antique posuda za cvijeće sa školjkama
Tegla za cvijeće Antique unikatna sa reljefom
Tegla za cvijeće Antique sa ukrasom suhog cvijeta
Slide 3

Kako naručiti?

Izaberite željeni izgled posude iz naše ponude (galerija niže) prema njenom broju. Uz posudu možete izabrati boju prema vlastitim željama. Kontaktirajte nas na email ili telefonski (kontakt). Vrijeme izrade je 15 do 25 dana (prvenstveno zbog prirodnog sušenja proizvoda). U proces izrade ulazi modeliranje, prirodno sušenje, fina obrada, impregniranje, bojanje i lakiranje. Kod narudžbe navesti potrebu odvoda viška vode. Ukoliko odvod zaželite naknadno, vrlo lako ćete ga napraviti bušilicom i svrdlom potrebne veličine laganim pritiskom na površinu tegle.

Antique posuda za cvijeće smeđa sa listovima Ginka
Tegla za cvijeće Antique dekorativna siva
Tegla za cvijeće Antique dekorativna plava
Tegla za cvijeće Antique dekorativna tamnoplava
Slide 4

Dimenzije tegle Antique

Dimenzije su prosječne i postoje manja odstupanja.

Širina 18 cm (cca)
Visina 8 cm (cca)
Težina 0,2 kg (cca)

Tegla za cvijeće Antique sa uzorkom
Tegla za cvijeće Antique dekorativna unikatna reljefna
Tegla za cvijeće Antique ljubičasta sa cvjetovima
Tegla za cvijeće Antique unikatna sa cvjetovima Ginka
PlayPause

Tegla za cvijeće Mississippi plava unikatna sa reljefom
Mississippi 41151a
Tegla za cvijeće Emma sa mjehurićima
Emma 410121c
Ukrasna tegla za cvijeće Rita sivocrna
Rita 49115b

Posude za cvijeće kao ručni rad – celbet / Antique tegle za cvijeće

Celbet tegla za cvijeće Antique dekorativna

Antique

Riječ Antique u hrvatskom jeziku označava starinu, antikvitet, starinski, starodrevan i antikvarijat. Također znači i antički (iz antičkog doba), tj. iz davnina. Ukrasne celbet posude za cvijeće su dobile ime po prvom primjerku koji je izrađen kao ručni rad tako da je podsjećao na predmet iz antičkog doba. Jedan dio tegli ovog imena je izrađen u tom stilu dok neke imaju i modernije značajke.

Pojam Antika dolazi iz latinskog antiquus: drevan, star, starinski. Iz latinskog riječ ulazi u gotovo sve moderne europske jezike (engleski: antiquity, njemački: die Antike, ruski: aнтичность, izg. antičnost). U temeljnom značenju, odnosi se na kulture Rima i Stare Grčke i kulture pod tim utjecajem. U širem smislu znači “davnina”.

Pojam Antika u svojem temeljnom značenju u literaturi oslanja se na kulture izrasle na obalama Sredozemlja u razdoblju od oko 1200. ili 800. pr. Kr. do oko 500. ili 600. g., tj. približno od pojave grčkih gradova-država (polisa) i grčke arhajske umjetnosti do propasti Zapadnoga Rimskoga Carstva i “poganske” kulture. Postoji zajednička i neprekinuta kulturna tradicija, koja započinje oko godine 800. pr. Kr, razvija se i uz razne preobrazbe održava kroz gotovo tisućljeće i pol. Nakon prvog stoljeća prije naše ere uz to se u okviru Rimskog Carstva oblikovalo i političko jedinstvo.

Pridjev antički odnosi se na antiku u prvom smislu (antička filozofija, umjetnost isl.), a antikni na općenito značenje (antikni namještaj, nakit, svjetonazor idr.). Pridjev antikvaran i imenica antikvitet označavaju predmet koji ima kulturnu vrijednost po svojoj starini i rijetkosti.