Marpital studio Daruvar

Slide 1

Arizona

Unikatne celbet posude za cvijeće XL veličine, različitih tekstura i boja. Jedinstvene po izgledu i otporne na sve vremenske uvjete. Mogu biti lijepi ukras svakog doma u okućnicama, terasama, dnevnom boravku i svakom mjestu gdje je moguće imati cvijeće koje će posađene u ovim posudama doći još više do izražaja. Posude Arizona ponajviše se kupuju kao poklon, uljepšavanje svoje okoline (doma ili poslovnog prostora) i kao posude za cvijeće na grobnim mjestima svojih najmilijih. Tegle su najpogodnije za sadnju cvijeća iz porodice sukulenata ali i ostalih vrsta ukrasnog bilja.

Slide 2

Cijena i dostava

Cijena posude iznosi 24 € / 180,83 kn bez obzira na teksturu i željenu boju. Ukoliko se uz teglu naručuje i podloška, ona se dodatno naplaćuje 6 € / 45,21 kn. Neobojani proizvod ima smanjenu cijenu za 15%. OVAJ PROIZVOD ŠALJEMO DOSTAVNOM SLUŽBOM! U standardno Marpital pakiranje stanu dvije posude ove veličine. Hvala na razumijevanju! Informirajte se o našim pravilima dostave!

Arizona tegla unikatna za groblje sa sukulentom
Arizona tegla ukrasna za cvijeće sa brazdama
Arizona tegla ukrasna za cvijeće sa pukotinom
Arizona tegla ukrasna za cvijeće sa školjkama
Slide 3

Kako naručiti?

Izaberite željeni izgled posude iz naše ponude (galerija niže) prema njenom broju. Uz posudu možete izabrati boju prema vlastitim željama. Kontaktirajte nas na email ili telefonski (kontakt). Vrijeme izrade je 15 do 25 dana (prvenstveno zbog prirodnog sušenja proizvoda). U proces izrade ulazi modeliranje, prirodno sušenje, fina obrada, impregniranje, bojanje i lakiranje. Kod narudžbe navesti potrebu odvoda viška vode. Ukoliko odvod zaželite naknadno, vrlo lako ćete ga napraviti bušilicom i svrdlom potrebne veličine laganim pritiskom na površinu tegle.

Arizona tegla unikatna za cvijeće sa školjkama
Tegla za groblje Arizona unikatna crna
Arizona tegla za groblje unikatna crnosiva
Tegla za groblje Arizona dekorativna unikatna
Slide 4

Dimenzije tegle Arizona

Dimenzije su prosječne i postoje manja odstupanja.

Širina 32 cm (cca)
Visina 12 cm (cca)
Težina 2,5 kg (cca)

Arizona tegla ukrasna za cvijeće sa cvjetovima
Celbet tegle ukrasne na grobnom mjestu
Arizona tegla unikatna za cvijeće sa sukulentom
Unikatna tegla za groblje Arizona crna
PlayPause

Arizona tegla ukrasna za cvijeće sa brazdama
Arizona 21112b
Ukrasne tegle za groblje Dora sive unikatne
Dora 22102d
Arizona tegla ukrasna za cvijeće sa školjkama
Arizona 21123b

Posude za cvijeće kao ručni rad – celbet / Arizona tegle za cvijeće

Arizona država u SAD

Arizona

Tegla je dobila naziv po državi Arizona u SAD. U doba od 300. do oko 1200. postojala je Hohokam kultura u južnoj Arizoni.

Europski misionari su stigli prvi put u 16. stoljeću: Marcos de Niza, španjolski Franjevac, putovao je oko 1539. po južnom dijelu SAD-a i opisuje sedam zlatnih gradova Cibole. Francisco Vásquez de Coronado, španjolski Konkvistador, tražio je te gradove oko 1540. – 1542.

Samu kolonizaciju pokrenuli su katoličko-španjolski misionari. Podučavali su indijance katoličkoj vjeri. Nakon toga počeli su španjolci izgrađivati prve utvrđene gradove: (1752. Tubac, 1775. Tucson), da bi učvrstili svoju vladavinu na tom području. Država je nakon meksičke samostalnosti 1810. pripadala Meksiku. 14. veljače 1912. Arizona je primljena kao 48. država SAD-a. U Arizoni živi 5.744.000 stanovnika (2004.). Arizona je poznata po svojim pustinjama i kanjonima. Nacionalni park Grand Canyon nalazi se na sjeveru, Canyon De Chelly National Monument na sjevero-istoku. Na granici prema Utahu nalazi se Monument Valley, na istoku Petrified Forest National Park i na jugu Saguaro National Park.

Tegla za groblje Arizona crna ukrašena cvijećem

Posude (pitari) za cvijeće ovog imena su jedne od prvih izrađenih u obrtu Marpital studio Daruvar. Tegle su ručni rad. Smanjena su verzija posude Alabama. Izrađuju se od celuloze i cementa (betona), te se zato i nazivaju celbet tegle za cvijeće. Dimenzija su (cca) širine 32 cm, visine 12 cm i težine 2,5 kg. Do sada su narudžbe uglavnom bile za namjenu ukrašavanja interijera i grobnih mjesta. Najpraktičniji za sadnju su sukulenti, ali i ostalih vrsta cvjeća. Također su tegle naručivane i kao poklon.