Marpital studio Daruvar

Slide 1

Dora

Unikatne celbet posude za cvijeće XL veličine, različitih tekstura i boja. Jedinstvene po izgledu i otporne na sve vremenske uvjete. Mogu biti lijepi ukras svakog doma u okućnicama, terasama, dnevnom boravku i svakom mjestu gdje je moguće imati cvijeće koje će posađene u ovim posudama doći još više do izražaja. Posude Dora ponajviše se kupuju kao poklon, uljepšavanje svoje okoline (doma ili poslovnog prostora) i kao posude za cvijeće na grobnim mjestima svojih najmilijih. Tegle su najpogodnije za sadnju cvijeća iz porodice sukulenata ali i ostalih vrsta ukrasnog bilja.

Slide 2

Cijena i dostava

Cijena posude iznosi 26 € / 195,90 kn bez obzira na teksturu i željenu boju. Ukoliko se uz teglu naručuje i podloška, ona se dodatno naplaćuje 5 € / 37,67 kn. Neobojani proizvod ima smanjenu cijenu za 15%. OVAJ PROIZVOD ŠALJEMO DOSTAVNOM SLUŽBOM! U standardno Marpital pakiranje stanu jedna do dvije posude ove veličine. Hvala na razumijevanju! Informirajte se o našim pravilima dostave!

Ukrasne tegle za cvijeće Dora unikatne celbet
Dora ukrasna tegla unikatna za cvijeće krem boje
Ukrasne tegle za groblje Dora sive unikatne
Dora ukrasna tegla unikatna za cvijeće
Slide 3

Kako naručiti?

Izaberite željeni izgled posude iz naše ponude (galerija niže) prema njenom broju. Uz posudu možete izabrati boju prema vlastitim željama. Kontaktirajte nas na email ili telefonski (kontakt). Vrijeme izrade je 15 do 25 dana (prvenstveno zbog prirodnog sušenja proizvoda). U proces izrade ulazi modeliranje, prirodno sušenje, fina obrada, impregniranje, bojanje i lakiranje. Kod narudžbe navesti potrebu odvoda viška vode. Ukoliko odvod zaželite naknadno, vrlo lako ćete ga napraviti bušilicom i svrdlom potrebne veličine laganim pritiskom na površinu tegle.

Tegle za groblje Dora sive unikatne
Dora ukrasna tegla unikatna za cvijeće
Tegla za cvijeće Dora smeđa unikatna
Dora ukrasna tegla unikatna za cvijeće krem boje
Slide 4

Dimenzije tegle Dora

Dimenzije su prosječne i postoje manja odstupanja.

Širina 27 cm (cca)
Visina 25 cm (cca)
Težina 3 kg (cca)

Celbet tegla za cvijeće Dora smeđa unikatna
Dora ukrasna tegla unikatna za cvijeće
Ukrasne tegle za groblje Dora sive unikatne
Dora ukrasna tegla unikatna za cvijeće krem boje
PlayPause

Arizona tegla unikatna za cvijeće sa sukulentom
Arizona 21130d
Tegla za groblje Arizona dekorativna unikatna
Arizona 21128c
Arizona tegla za groblje unikatna crnosiva
Arizona 21127b

Posude za cvijeće kao ručni rad – celbet / Dora tegle za cvijeće

Tegla za cvijeće Dora right

Dora

Tegla je dobila naziv po ženskom imenu Dora. Ime je prvenstveno oblik imena Dorotea i Teodora. Ime na grčkom znači dar. Oba ova imena imaju isto porijeklo i značenje.  Dorotea je evoluirala kao ženski oblik kasnog grčkog muškog imena Dōrotheos (“Dorotheos”) koji znači “dar od Boga” izvedeno od drevnih grčkih elemenata : „doron“ što znači  “poklon” „ i “theo“ u značenju “bog”. Obrnuto, Teodora je ženska forma starogrčkog muškog imena Theodōros (“Theodoros”), pri čemu su potpuno isti grčki elementi i u ovom imenu, samo obrnuti.  Nadalje Dora može biti i kratki oblik imena Isidora. Ovo ime je jedno od najčešće korištenog oblika imena na našem podneblju. Najpoznatiji oblici ovog imena su Darija, Darja, Doris i Dorina.

Posude (pitari) za cvijeće ovog imena su izrađene u samo nekoliko primjeraka u obrtu Marpital studio Daruvar. Tegle su ručni rad. Izrađuju se od celuloze i cementa (betona), te se zato i nazivaju celbet tegle za cvijeće. Dimenzija su (cca) širine 27 cm, visine 25 cm i težine 3 kg. Do sada su narudžbe uglavnom bile za namjenu ukrašavanja vanjskih površina. Najpraktičniji za sadnju su sukulenti, ali i ostalih vrsta cvjeća.