Marpital studio Daruvar

Slide 1

Ginko

Unikatne celbet posude za cvijeće XL veličine, različitih tekstura i boja. Jedinstvene po izgledu i otporne na sve vremenske uvjete. Mogu biti lijepi ukras svakog doma u okućnicama, terasama, dnevnom boravku i svakom mjestu gdje je moguće imati cvijeće koje će posađene u ovim posudama doći još više do izražaja. Posude Ginko ponajviše se kupuju kao poklon, uljepšavanje svoje okoline (doma ili poslovnog prostora). Tegle su najpogodnije za sadnju cvijeća iz porodice sukulenata ali i ostalih vrsta ukrasnog bilja.

Slide 2

Cijena i dostava

Cijena posude iznosi 27 € / 203,43 kn bez obzira na teksturu i željenu boju. Ukoliko se uz teglu naručuje i podloška, ona se dodatno naplaćuje 5 € / 37,67 kn. Neobojani proizvod ima smanjenu cijenu za 15%. OVAJ PROIZVOD ŠALJEMO DOSTAVNOM SLUŽBOM! U standardno Marpital pakiranje stanu dvije posude ove veličine. Hvala na razumijevanju! Informirajte se o našim pravilima dostave!

Ukrasna ovalna tegla za cvijeće sa žutim listovima Ginka
Tegla za cvijeće Ginko unikatna dekorirana žutim listovima
Ukrasna ovalna tegla za cvijeće sa žutim listovima Ginka dekorirana
Ukrasna ovalna tegla sa narančastim listovima Ginka
Slide 3

Kako naručiti?

Izaberite željeni izgled posude iz naše ponude (galerija niže) prema njenom broju. Uz posudu možete izabrati boju prema vlastitim željama. Kontaktirajte nas na email ili telefonski (kontakt). Vrijeme izrade je 15 do 25 dana (prvenstveno zbog prirodnog sušenja proizvoda). U proces izrade ulazi modeliranje, prirodno sušenje, fina obrada, impregniranje, bojanje i lakiranje. Kod narudžbe navesti potrebu odvoda viška vode. Ukoliko odvod zaželite naknadno, vrlo lako ćete ga napraviti bušilicom i svrdlom potrebne veličine laganim pritiskom na površinu tegle.

Ukrasna ovalna tegla za cvijeće sa narančastim listovima Ginka
Ukrasna ovalna tegla za cvijeće sa žutim listovima Ginka dekorirana
Ukrasna ovalna tegla sa narančastim listovima Ginka
Tegla za cvijeće Ginko unikatna dekorirana žutim listovima
Slide 4

Dimenzije tegle Ginko

Dimenzije su prosječne i postoje manja odstupanja.

Širina 33×26 cm (cca)
Visina 14 cm (cca)
Težina 3,5 kg (cca)

Ukrasna celbet tegla za cvijeće sa žutim listovima Ginka
Tegla za cvijeće Ginko unikatna dekorirana žutim listovima
Ukrasna ovalna tegla za cvijeće sa žutim listovima Ginka dekorirana
Ukrasna ovalna tegla sa narančastim listovima Ginka
PlayPause

Unikatna tegla za groblje Arizona crna
Arizona 21132b
Arizona tegla unikatna za cvijeće sa sukulentom
Arizona 21130d
Tegla za groblje Arizona dekorativna unikatna
Arizona 21128c

Posude za cvijeće kao ručni rad – celbet / Ginko tegle za cvijeće

Ginko drvo Daruvar

Ginko

Ginko ili japanska lijeska je jedinstvena vrsta stabla koja nema živih bliskih srodnika. Naziv ginkgo potječe od kineskog (gin-kio), što u prijevodu znači srebrni plod. Ginkov list se u Kini od davnina poistovjećuje i sa stopalima patke, jer su vrlo sličnog oblika. Tako je i naziv za ginkgo koji se i danas često koristi u Kini Icho Ba zapravo izveden od izraza za pačja stopala.

Evolucijski razvoj ginka može se pratiti, gotovo nevjerojatnih oko 300 milijuna godina. Gotovo 10% od ukupne starosti našeg planeta koja se procjenjuje na nešto više od 4 milijarde godina. To se ne može reći niti za jednu drugu danas živuću biljnu vrstu.

Razne prirodne katastrofe i promjene klime iz prošlosti doveli su do toga da je uspjela opstati samo jedna vrsta biljaka i to Ginko biloba.

Ovalna ukrasna tegla Ginko sa žutim listovima

Ginkovi preci živjeli su u razdoblju prije izumrle životinjske vrste, a to su dinosauri. Živjeli su i u zajednici s njima, a žive i nakon dinosaura.

Ginko je jedini preživjeli iz najstarije znane vrste drveta Ginkovke, koji su stariji od 200 milijuna godina. Odlična je hrana za mozak i poboljšava pamćenje.

Za lijek se koristi list, sadržaj koštice, mesnati omotač koštice zatim korijen, kora. Od lista se radi ginkov ekstrakt (Gbe) koji se koristi u farmaceutskoj industriji. Jezgra koštice bogata je ugljikohidratima i jestiva poput badema ili lješnjaka. Jezgra koštice, kada se osuši, bijele je boje i tvrda, a ima okus sličan bademu. U Japanu, Kini i Koreji se pržene sjemenke smatraju specijalitetom. Stablo dosegne visinu i preko 30 metara, a promjer stabla zabilježen je i preko 9 metara. Naime, do stotinjak godina starosti stablo raste simetrično i okruglo, dok se kasnije izvija i nema pravilan već izobličen oblik.