Marpital studio Daruvar

Block
Slide 1

Minnesota

Unikatne celbet posude za cvijeće M veličine, različitih tekstura i boja. Jedinstvene po izgledu i otporne na sve vremenske uvjete. Mogu biti lijepi ukras svakog doma u okućnicama, terasama, dnevnom boravku i svakom mjestu gdje je moguće imati cvijeće koje će posađene u ovim posudama doći još više do izražaja. Posude Minnesota ponajviše se kupuju kao poklon i uljepšavanje svoje okoline (doma ili poslovnog prostora). Tegle su najpogodnije za sadnju cvijeća iz porodice sukulenata ali i ostalih vrsta manjeg ukrasnog bilja.

Slide 2

Cijena i dostava

Cijena posude iznosi 10 € / 75,35 kn bez obzira na teksturu i željenu boju. Ukoliko se uz teglu naručuje i podloška, ona se dodatno naplaćuje 3,5 € / 26,37 kn. Neobojani proizvod ima smanjenu cijenu za 15%. OVAJ PROIZVOD ŠALJEMO DOSTAVNOM SLUŽBOM! U standardno Marpital pakiranje stanu do četiri posude ove veličine. Hvala na razumijevanju! Informirajte se o našim pravilima dostave!

Minnesota tegla za cvijeće svijetlosmeđa
Tegla za cvijeće Minnesota zelena
Tegla za cvijeće Minnesota plave boje
Tegla za cvijeće Minnesota dizajn drvo
Slide 3

Kako naručiti?

Izaberite željeni izgled posude iz naše ponude (galerija niže) prema njenom broju. Uz posudu možete izabrati boju prema vlastitim željama. Kontaktirajte nas na email ili telefonski (kontakt). Vrijeme izrade je 15 do 25 dana (prvenstveno zbog prirodnog sušenja proizvoda). U proces izrade ulazi modeliranje, prirodno sušenje, fina obrada, impregniranje, bojanje i lakiranje. Kod narudžbe navesti potrebu odvoda viška vode. Ukoliko odvod zaželite naknadno, vrlo lako ćete ga napraviti bušilicom i svrdlom potrebne veličine laganim pritiskom na površinu tegle.

Minnesota tegla za cvijeće zelena sa listovima ginka
Tegla za cvijeće Minnesota plava
Tegla za cvijeće Minnesota narančasta
Tegla za cvijeće Minnesota smeđa
Slide 4

Dimenzije tegle Minnesota

Dimenzije su prosječne i postoje manja odstupanja.

Širina 24×10 cm (cca)
Visina 8 cm (cca)
Težina 0,3 kg (cca)

Minnesota tegla za cvijeće smeđa
Tegla za cvijeće Minnesota dizajn drvo
Tegla za cvijeće Minnesota svjetlo smeđa
Tegla za cvijeće Minnesota tamno krem
PlayPause
Minnesota celbet tegla za cvijeće ukrasna
Minnesota 42101
Minnesota 42101
Minnesota celbet tegla za cvijeće svijetlo smeđa
Minnesota 42102
Minnesota 42102
Minnesota celbet tegla za cvijeće tamno krem
Minnesota 42103
Minnesota 42103
Minnesota celbet tegla za cvijeće plava
Minnesota 42104
Minnesota 42104
Minnesota celbet tegla za cvijeće narančasta
Minnesota 42106
Minnesota 42106
Minnesota celbet tegla za cvijeće zelena ginko
Minnesota 42107
Minnesota 42107
Minnesota tegla za cvijeće ukrasna
Minnesota 42108
Minnesota 42108
previous arrow
next arrow

Tegla za cvijeće Mississippi ljubičasta unikatna
Mississippi 41150a
Tegla za cvijeće Emma celbet ukrasna reljefna
Emma 410109a
Tegla za cvijeće Montana dekorativna crvena
Montana 43108c

Posude za cvijeće kao ručni rad – celbet / Minnesota tegle za cvijeće

Minnesota

Tegla je dobila naziv po državi Minnesota u SAD. 32. država Sjedinjenih američkih država primljena 11. svibnja 1858. Na prostoru države nalazi se veliki broj jezera, te je poznata po sloganu “Zemlja 10000 jezera”.

Oko 60% stanovnika živi u gradskom području Minneapolis-Saint Paul (poznatog kao “Grad blizanaca”). Tu se nalazi centar transporta, gospodarstva, industrije, obrazovanja i vlade, te dom međunarodno poznatoj umjetničkoj zajednici. Ostatak države sastoji se od većinom poljoprivrednog i šumskog prostora. Domovina je plemena Dakota i Ojibwe/Anishinaabe. Regija se počela istraživati od strane francuskih istraživača u 17. stoljeću.

Velik dio onoga što je danas Minnesota dio je ogromnog francuskog teritorija Louisiane. Taj teritorij je 1803. godine otkupljen od strane SAD-a.  

Kao i mnoge srednje američke države, rijetko je naseljena. Stanovništvo se uglavnom bavi šumarstvom i poljoprivredom. Tijekom 19. i početkom 20. stoljeća veliki broj europskih imigranata, uglavnom iz Skandinavije i Njemačke počeo je naseljavati državu koja ostaje središte skandinavsko-američke i njemačko-američke kulture.

Minnesota tegla za cvijeće smeđa

Posljednjih desetljeća događaju se imigracije iz Afrike, Azije, Latinske Amerike i Bliskog istoka čime je proširen demografski i kulturni sastav države. Gospodarstvo je jako raznovrsno, prebacujući se iz tradicionalnih aktivnosti kao što su poljoprivreda i izvlačenje resursa, do usluga i financija. Životni standard u Minnesoti je među najvišima od svih država članica, a stanovništvo je među najbolje educiranima i najbogatijima u SAD-u.

Posude (pitari) za cvijeće ovog imena su ručni rad obrta Marpital studio. Manjih su dimenzija i po cijeni dostupne većem broju kupaca. Izrađuju se od celuloze i cementa (betona), te se zato i nazivaju celbet tegle za cvijeće. Dimenzija su (cca) širine 24×10 cm, visine 8 cm i težine 0,3 kg. Do sada su narudžbe uglavnom bile za namjenu ukrašavanja interijera i kao poklon. Najpraktičniji za sadnju su sukulenti, ali i ostale vrste cvijeća.