Slide
Alaska plus
Tegla za cvijeće

(cca) Širina 24 cm / visina 16 cm / težina 2 kg

€26.00 + €5.00 (podloška na zahtjev)
Dolazak

(molimo najavu)
Ponedjeljak–Nedjelja
11.00 – 20.00 sati

Adresa

I. Mažuranića 28, Daruvar
+385 98780888/916108470
Kontaktirajte nas

I. Mažuranića 28, Daruvar
+385 98780888/916108470
majamarpital@gmail.com

Block
Marpital studio logo

Država SAD Alaska

Alaska plus

Tegla Alaska plus dobila je naziv po državi Alaska u SAD, 49. saveznoj državi SAD-a. Važnost države Alaska uvjetovana je strateškim položajem i velikim rudnim (osobito zlato i srebro) i šumskim bogatstvom, te ribolovom.

Tegle Alaska plus su jedne od prvih izrađenih u obrtu Marpital. Izrađuju se od celuloze i cementa (betona), te se zato i nazivaju cel-bet tegle za cvijeće. Dimenzija su (cca) širine 24 cm, visine 16 cm i težine 2 kg. Do sada su narudžbe uglavnom bile za namjenu ukrašavanja interijera, poklona i ukrašavanje grobnih mjesta. Najpraktičnije su za sadnju sukulenata, ali i ostalih vrsta cvjeća.

Ove tegle su veća verzija tegle Alaska koja je produžena, nešto uža i sa zaobljenim rubom na vrhu. Do sada su izrađena samo tri dizajna ove vrste tegli.

Marpital studio

Izrada

Izrađuju se klasičnom celbet tehnikom. U za to predviđenom kalupu oblikuje se tegla koja će nakon sušenja poprimiti svoj konačni oblik. Sušenje traje nekoliko dana, ovisno o temperaturama skladištenja. Nakon sušenja, vrši se obrada brušenjem brusnim papirom, te i strojna obrada ukoliko je potrebno ispraviti neravnine na otvoru tegle. Nakon obrade slijedi impregniranje kako bi se materijal zaštitio od povlačenja vlage, te zbog boljeg prianjanja akrilne boje i laka. U materijal kod pripreme dodaju se polipropilenska vlakna koja također sprječavaju mikropukotine kako atmosferske prilike ne bi utjecale na lomljenje predmeta tj. .

Za bojanje tegli koriste se akrilne boje koje odlično prianjaju uz ovaj materijal. Bojanje se vrši u jednom ili dva sloja kako bi se dobila željena struktura boje. Nakon sušenja boje, vrši se željeno lakiranje mat ili sjajnim lakom. Prema željama se tegle ostavljaju i nelakirane. Pojedini kupci ne žele niti bojanje tegle koja je onda u svojoj prirodnoj nature boji cementa.

Arizona tegla ukrasna za cvijeće sa školjkama
Arizona 21123b
Unikatna tegla za groblje Arizona crna
Arizona 21132b
Arizona tegla ukrasna za cvijeće sa brazdama
Arizona 21112b