Mia
Mia je žensko ime nastalo od imena Marija i hebrejskog je porijekla. Nastalo prema hebrejskoj riječi koja u izvornom znači koplje, snažna kao koplje. Mnoge organizacije u svijetu nose naziv Mia, a na globalnom nivou najzastupljenije je u muzičkoj industriji gdje više bendova nosi ovo ime kao što postoji i belgijska muzička nagrada ovog imena. Postoje još poneke zanimljive stvari koje nose ovo ime kao što je električni automobil, podzemna željeznica u Južnoj Koreji, jedan medicinski test itd.
Razna su tumačenja nastanka ovog imena. Egipatski od riječi mrije što znači voljena, talijanski ili španjolski od riječi mia što znači moja, staroslavenski mila – dragost, milost.
Ovo ime je jedno od najpopularnijih u našim krajevima. Popularno je i u Europi i Americi. Postoji više od 10 filmova koji u nazivu imaju ovo ime. Također i dosta pjesama sadržavaju ovo ime. Puno je i popularnih ličnosti koje se zovu ovim imenom.
Tegle ovog imena su jedne od popularnijih u izradi i prodaji u obrtu Marpital studio. Izrađuju se od celuloze i cementa (betona), te se zato i nazivaju cel-bet tegle za cvijeće. Dimenzija su (cca) širine 17 cm, visine 15 cm i težine 1 kg. Do sada su narudžbe uglavnom bile za namjenu ukrašavanja interijera i poklona. Najpraktičnije su za sadnju sukulenata, ali i ostalih vrsta cvijeća.
Izrada
Sve što nam treba za najjednostavnije celbet tegle su stare novine, cement i voda. Također je potrebno naravno vrijeme i predanost svakom pojedinačnom proizvodu. Za nešto više tu su i polipropilenska vlakna, sredstvo za impregnaciju, boja i lak.
Potrebna količina papira ovisi o tomu koliko smjese nam je potrebno, tj., koliko proizvoda će se raditi. Papirnate trake se potope u vodu u kanti i ostavite stajati najmanje 1 dan iako postoje i brži načini za omekšavanje papira. Miksanjem se papir koji je prethodno bio dobro natopljen u vodi pretvara u kašu. Za veće količine koristimo ručnu miješalicu za beton. Nakon dobivanja izmiksane papirnate kaše slijedi dodavanje cementa. Izmiksana smjesa treba imati određenu glatkoću i potreban osjet pod prstima da nije previše „papirnata“ ili previše „cementna“. Smjesa koju koristimo ne smije biti prerijetka, ali niti presuha.