Marpital studio Daruvar

Block
Slide 1

Rita

Unikatne celbet posude za cvijeće M veličine, različitih tekstura i boja. Jedinstvene po izgledu i otporne na sve vremenske uvjete. Mogu biti lijepi ukras svakog doma u okućnicama, terasama, dnevnom boravku i svakom mjestu gdje je moguće imati cvijeće koje će posađene u ovim posudama doći još više do izražaja. Posude Rita ponajviše se kupuju kao poklon i uljepšavanje svoje okoline (doma ili poslovnog prostora). Tegle su najpogodnije za sadnju cvijeća iz porodice sukulenata ali i ostalih vrsta manjeg ukrasnog bilja.

Slide 2

Cijena i dostava

Cijena posude iznosi 8 € / 60,28 kn bez obzira na teksturu i željenu boju. Ukoliko se uz teglu naručuje i podloška, ona se dodatno naplaćuje 2 € / 15,07 kn. Neobojani proizvod ima smanjenu cijenu za 15%. OVAJ PROIZVOD ŠALJEMO DOSTAVNOM SLUŽBOM! U standardno Marpital pakiranje stanu pet do šest posuda ove veličine. Hvala na razumijevanju! Informirajte se o našim pravilima dostave!

Tegla za cvijeće Rita ukrasna roza
Ukrasna tegla za cvijeće Rita smeđa sa dekoracijom
Ukrasna tegla za cvijeće Rita smeđa sa Ginkom
Ukrasna tegla za cvijeće Rita sa cvjetovima
Slide 3

Kako naručiti?

Izaberite željeni izgled posude iz naše ponude (galerija niže) prema njenom broju. Uz posudu možete izabrati boju prema vlastitim željama. Kontaktirajte nas na email ili telefonski (kontakt). Vrijeme izrade je 15 do 25 dana (prvenstveno zbog prirodnog sušenja proizvoda). U proces izrade ulazi modeliranje, prirodno sušenje, fina obrada, impregniranje, bojanje i lakiranje. Kod narudžbe navesti potrebu odvoda viška vode. Ukoliko odvod zaželite naknadno, vrlo lako ćete ga napraviti bušilicom i svrdlom potrebne veličine laganim pritiskom na površinu tegle.

Tegla za cvijeće Rita ukrasna smeđa sa narančama
Ukrasna tegla za cvijeće Rita sivocrna
Ukrasna tegla za cvijeće Rita krem
Ukrasna tegla za cvijeće Rita ljubičastocrna
Slide 4

Dimenzije tegle Rita

Dimenzije su prosječne i postoje manja odstupanja.

Širina 17 cm (cca)
Visina 8 cm (cca)
Težina 0,2 kg (cca)

Tegla za cvijeće Rita ukrasna zelena
Ukrasna tegla za cvijeće Rita plava
Ukrasna tegla za cvijeće Rita dizajn kamena
Ukrasna tegla za cvijeće Rita dekoracija drvo
PlayPause

Tegla za cvijeće Mississippi plava unikatna sa reljefom
Mississippi 41151a
Tegla za cvijeće Emma sa mjehurićima
Emma 410121c
Tegla za cvijeće Mississippi ljubičasta unikatna
Mississippi 41150a

Posude za cvijeće kao ručni rad – celbet / Rita tegle za cvijeće

Tegla za cvijeće celbet Rita ukrasna smeđa

Rita

Ovo ime smatra se kratkim oblikom imena Margarita. Dolazi od grčke riječi „margarites“ što znači „biser“ ili „perla“. Ali Rita je također kratki oblik i drugih ženskih imena, poput Henrietta, Harita, Margareta, Greta, Gita, Margaret. Sveta Rita je zaštitnica bespomoćnih i teških slučajeva pa joj se mnogi obraćaju u beznadnim situacijama, Isto tako, ona je i zaštitnica majki, a svi koji nose ovo ime, slave imendan 22. svibnja.

U zapadnoj Europi ovaj naziv koristi se ne samo kao skraćeno ime npr. Margarite, već se često koristi i kao neovisno ime. Katolici su poštovali svetu Ritu od Kashija, koja se smatra zaštitnicom ljudi u beznadnim situacijama i žena koje su nesretne u braku. Za nju je uobičajeno da se obraća molitvama za ozdravljenje od neplodnosti. Prema drugoj verziji, ime Rita je indijskog porijekla i u prijevodu je “hrabra”. U Hrvatskoj je ime pretežito hrvatsko, ali i talijansko. Ovo ime dosta je često (među prvih tisuću) u Hrvatskoj, gdje danas živi preko petsto ovakvih imenjaka. Ime Rita bilo je najpopularnije od 2010. do 2013. godine, kada se rodilo oko 25% osoba ovog imena. Najpopularnija godina bila je 2013. Najmanje je bilo popularno od 1966. do 1976. godine.